суббота, 22 июня 2019 г.

Олов’яний солдатик (ілюстрації Тоні Вульфа)_серія Енциклопедія золотих казок

Насправді, це збірка казок, а не видання однієї казки Андерсена (до того ж, «Олов’яний солдатик» тут дуже стислий). Однак ілюстрації Тоні Вульфа, подані на великому форматі, а також цікаві казки однозначно заслуговують на увагу. Книга ще 2005 року, купувала з рук.

У збірці 6 казок (зміст дивіться на фото), і окрім «Олов’яного солдатика», тексти достатньо повні, а казки цікаві.

Отже, що ж не так із Солдатиком. Те, що текст подано дуже стисло, це не основна проблема. Головний недолік — зміна кінцівки! Тобто усе те мученичество головних персонажів, яке є провідною ідеєю у казках Андерсена, редактори цього видання просто взяли і змінили. У цій книзі вас чекає справжній хеппі енд: усіх врятовано, хай живе кохання... Коли читаємо цю казку із сином, ми обговорюємо, що текст змінено і автор хотів накреслити геть на іншому. Добре, що у нас є ця казка в інших виданнях.

Олов’яний солдатик (за Г-Х. Андерсеном)




Язиката дружина
Це така собі соціально-побутова казка, але досить цікава й синові дуже подобається найбільше з усієї збірки. Якщо стисло, казка про те, як селянин майстерно перехитрив свою балакучу дружину, а заразом і пана. Судячи з національного вбрання персонажів, це східно-європейський варіант нашої української «Язикатої Хвеськи». Було б добре, якщо б редактори вказали походження казки.




Чарівна квасоля

Це відома англійська казка «Джек та бобова стеблина».






Нове вбрання короля (за Х-Г Андерсеном)

Друга казка Андерсена в цій збірці. Стисло, але не критично, як на мене.





Шестеро молодців

А це аналог української казки «Летючий корабель». Дуже личать їй ілюстрації Тоні Вульфа.





Сім воронів

Це відома західно-європейська казка про дівчинку, яка після тривалих поневірянь рятує зачаровних братів-воронів. Ну, ви точно її знаєте.







Видавництво «Школа».
Ілюстрації Тоні Вульфа
2005 рік видання
Формат А4, тверда обкладинка, щільний офсет, 48 стор
Серія «Енциклопедія золотих казок»

Комментариев нет:

Отправить комментарий