четверг, 22 сентября 2016 г.

Шукач у будинку з привидами


Деже незвичайна книга! Це книга-квест, або віммельбух для дорослих (і дітей, звичайно). Вона побудована як комп’ютерна гра у жанрі квест. До кожного розвороту є список предметів (він заримований) , які треба знайти на малюнку. Заховані вони дуже ретельно (це може бути тінь предмета, слово, кущ у формі предмета або його зображення на фотографії на стіні).


Серія шукачів велика, їх видано на різні теми (подивіться сайт http://shukach.in.ua/) . Наш Шукач — хеллоїнський, з привидами, кажанами, кладовищем та кістками. Але він зовсім не моторошний, а таємничий й інколи кумедний (у авторів є почуття гумору).



Читач наближається до будинку поступово й крок за кроком досліджує усі його локаціїї, кожен закуток. Ось центральні ворота, більша частина предметів тут захована у формі решітки.


А ось і покинутий будинок. Перед входом напис: Enter if you dare! А з вікна привітно виглядає скелет. Бррррр)) Заходимо!


Центральні сходи. Інтер’єр дуже реалістичний, ти поринаєш в атмосферу і виникає ілюзія, що ти справді перебуваєш всередині.



Погріємось біля вогню, ніч сьогодні прохолодна!



Шафа із усілякими дрібничками. Хочеться торкнутися кожного предмета!



За будиком кладовище! Не встигаєш злякатися, як помічаєш могилу Шалтая-Болтая, починаєш посміхатися.


Наступна кімната таємнича лабораторія... Цікаво, чим тут займається господар.



Усі макети для ілюстрацій книги змайстровані автором власноруч, а потім сфотографовані. Ілюстрації об’ємні й ніби живі.




А за вікном вже ранок, і будинок поступово стає дуже затишним і привітним.
Ось ми вже в дитячій кімнаті. На підлозі розкидані іграшки... То, може, нічні мандри страшним будинком — це був лише сон?..

Для тих, кому пошуків виявилося замало, є ще одне завдання.

І трохи інформації для розумників (вибачте за якість фото).
Мені Шукач дуже подабається саме своєю атмосферою. Із задоволенням би купила Різдвяний Шукач та інші книги серії. Дякую за увагу)

Комментариев нет:

Отправить комментарий