вторник, 23 июня 2020 г.

Оттолайн і Жовта Кішка. Кріс Ріддел


Це одна з тих книг, на які спочатку шкодуєш грошей, адже "там майже нема чого читати". А потім докуповуєш усі книги серії, бо дитина вимагає продовження.

Це детективна історія для самостійного читання (тексту й справді непристойно мало). Головні герої дивакуваті, але саме цим вони й закохують у себе. Оттолайн - самостійна у думках і вчинках, проте несамостійна у побуті чудна дівчинка не менш чудних батьків (їх присутність постійно відчувається - в листівках, які вони повсякчас надсилають доньці; а також у чудернацьких домашніх колекціях речей, за якими наглядає Оттолайн за їх відсутності). Чи то друг, чи то нянька дівчинки - скандинавська болотна істота пан Манро....

Всі ці чудні персонажі живуть у місті із дивними будівлями, і на фоні таких дивацтв власне справа, яку розслідує Оттолайн, виглядає дуже простою й очевидною. Дівчинці вдається викрити банду квартирних крадіїв, а також навернути на добру путь п'ятьох собак-злодіїв. 


Кожна книга серії має свій колір, який прикрашає не лише обкладинку, але зустрічається і на розгортках книги. Виглядає це разом із неперевершено виразними ілюстраціями Ріддла дуже стильно.

Книга підійде для самостійного читання для молодших школярів (6-9 років). 

Чи треба казати, що усі інші книги серії ми теж купили?!..


Видавництво «Ранок».
Текст та ілюстрації Кріс Ріддел
Переклад з аглійської
 2020 рік
А5 формат, папір офсетний, 176 стор, тверда палітурка.
Особливість: перекладне видання; серія «Оттолайн».






















Комментариев нет:

Отправить комментарий