пятница, 11 февраля 2022 г.

Мама прийшла. Оксана Лущевська (серія «Цікава Україна» від видавництва Крокус)


Через назву книги складається враження, що це книжка-картинка для діток 3-4 років. І я б не здогадалася звернути на неї увагу, адже моєму читачеві було 8 років на момент покупки. Але книга входить до серії «Цікава Україна», яку ми відкрили для себе завдяки іншій книзі — «Говерла». Тож, виявилося, що нам потрібно мати усю серію.
Книга присвячена рисям. І вона таки справді може бути цікавою років із 4-х (тема дуже проста — піклування мами-рисі про своїх дитинчат). Але поряд із простою історією у книзі багато цікавих, «доросліших» фактів із життя рисей. А також ціла сторінка-довідка наприкінці. Мій син саме вивчав у школі регіони України і їх тваринний світ. Тому книги були доречними і для 8-9 років.

Кожен фрагмент «художньої» частини супроводжує цікавий факт. Факти справді обрані влучні й цікаві. Наприклад, про те, що на зиму подушечки на лапах рисі заростають хутром. Цікаво ж, правда?

Ілюстрації в цій книзі мені не дуже до вподоби, але навіть не через стиль художниці, а скоріше через якусь одноманітність композиції, чи що... Дуже багато «схожих» розгорток. Але загалом серія «Цікава Україна» меін сподабалася. Тим паче, що так мало книг для дітей про Україну та її тваринний світ. Але недолік я теж назву — це занадто тонкий папір обкладинки. Книги дуже тендітні і їх проблематично зберігати.















У серії«Цікава Україна» на даний момент п’ять книг. Усі гарні і я згодом покажу й інші)


Видавництво «Крокус».

Автор Оксана Лущевська

Ілюстрації Маші Фої

2019 рік

Формат 255x230, крейдований папір, 24 стор, м’яка обкладинка.

Особливість: серія «Цікава Україна».


Комментариев нет:

Отправить комментарий