воскресенье, 3 января 2021 г.

Лицарство козацьке (видаництво «Віват»)


Цього літа я планувала повезти сина на Азовське море і дорогою одним днем відвідати Запоріжжя та комплекс «Запорізька Січ» на Хортиці, тому готувалися ми заздалегідь))) Та не так сталося, як гадалося. Поїздка скасувалася, але книги ми прочитали. Тож хочу поділитися враженнями (читачеві 8 з хвостиком років). Отже перша — Лицарство козацьке.


На фото вгорі ви бачите парадно-святковий її вигляд. Але суперобкладинка десь занадто надійно схована. У нашому читацькому побуті книга виглядає так: 


Мені складно визначити жанр книги, це щось типу енциклопедії із елементами хрестоматії. Авторами розкрито усі сторони козацького побуту, характерництво, визначні битви, роль козацтва у тогочасній історії тощо.

Все це розбавлено детальними ілюстраціями, картами і уривками з художніх творів. Багато інформації, але виклад доволі лаконічний. Тому перевага цієї книги те, що її можна починати читати з 6 років. (Ми з сином почали в 5, але розглядали лише деякі розділи). У майже 9 років вона все ще актуальна. Я б сказала, що це найуніверсальніша книга з цієї теми у нашій бібліотеці. І вона дуже красива! Ілюстрації Олександра Крутика детальні й історично достовірні.


























Видавництво «Віват» («Фактор»).
Укладач Ольга Уліщенко
Ілюстрації Олександра Крутика
2013 рік
А4 формат, папір крейдований, 64стор, тверда палітурка, суперобкладинка.
Особливість: суперобкладинка, ляссе, тиснення срібною фарбою, панорамні розгортки.
Також друкувалася російською.

Комментариев нет:

Отправить комментарий