четверг, 20 июня 2013 г.

Кольоровинки — кольорові вірші Романа Скиби від видавництва Грані-Т


Як ви гадаєте, що треба робити з назвою віршів, якщо заголовок не вміщується на сторінці? Ніколи не здагадаєтеся) Треба поставити його вертикально вздовж власне вірша! )))) Принаймні так зробив верстальник, який готував цю збірку. І це я не бурчу, мені справді сподобалося. Цим оригінальним ілюстраціям пасує таке нестандартне рішення. 

Сині в мене руки і сорочка,
І язик, звичайно, синій теж…
Бачиш те ось дерево в садочку? —
Там шовковиць більше не знайдеш!..


З назви неважко зрозуміти, що у віршах обіграні кольори. Але ця назва оманлива: якщо ви хочете придбати книгу із навчальною метою (вивчити з дитиною кольори) і вас принадила назва — обережно! Може бути, що ця збірка зовсім не те, що ви шукали. Вірші зовсім не для малюків (складні і образами і римами) і розраховані приблизно на 4-7 років.

У нашій із Мишком книжковій шафі це друга збірка віршів для дітей Романа Скиби. Перша — «Баламутинки» з прегарними ілюстраціями Марини Михайлошиної від Видавництва Старого Лева. 

«Кольоровинки», «баламутинки»… За стилем назв тепер легко упізнавати автора)))

Щодо ілюстрацій. Вони, правду кажучи, на любителя. Але мені подобаються: разом із віршами все сприймається невимужено й грайливо. 

Книга зручного формату (А5), цупкий офсетний папір. Єдине, що мене дратує, це реклама. Ціла розгортка приділена рекламі інших книг. Не люблю((( Книга — це як окремий світ, зі своїм настроєм і атмосферою. І ця реклама все паплюжить... Але то таке. 

Видавнициво «Грані-Т».
 Автор Роман Скиба.
 Художник: Світлана Горобенко.
  ISBN 978-9664-6514-07; 2008 г.
 А5 формат, офсетний папір, 48 стор, тверда палітурка.
  













Комментариев нет:

Отправить комментарий